ЛСТК конструкції - що це?

Поділитися з друзями

Натисніть на іконку, щоб поділитися посиланням із друзями

ЛСТК конструкції - що це? - Фото 1
ЛСТК - легкі сталеві тонкостінні конструкції або каркасні споруди, що створюються з найтонших сталевих елементів (товщина не перевищує 3 мм). Даний вид металоконструкцій використовується для будівництва швидкомонтованих будівель.
В Україні технологія ЛСТК прийшла не так давно, але в світі вона відома вже кілька десятиліть. Ще в 50-х роках 20 століття в Канаді був розроблений план, що дозволяє в найкоротші терміни побудувати велику кількість будинків малої поверховості. Експеримент пройшов успішно і методика швидкого будівництва почала стрімко завойовувати світ. Вже дуже скоро ЛСТК отримали велику популярність. І вона цілком виправдана, адже технологія може застосовуватися в широкому діапазоні сфер.

Де актуально використовувати технологію ЛСТК

Легкі сталеві тонкостінні конструкції дійсно використовуються в багатьох напрямках. Серед популярних серед замовників варіантів експлуатації можна відзначити:


  • створення огороджень на багатоповерхових будинках;
  • створення перекриттів (міжповерхові, міжкімнатні, стінові);
  • зведення мансард;
  • будівництво житлових будинків малої поверховості (допустима висота - до 3 поверхів);
  • зведення будівель комерційного і виробничого призначень;
  • будівництво будівель громадського користування.

І якщо на початку свого успішного шляху по завоюванню українських споживачів технологія в більшому була спрямована на будівництво тимчасових споруд (тимчасові, побутівок), то сьогодні сталеві тонкостінні конструкції активно використовуються для будівництва житлових будинків, дач, офісних центрів, магазинів, амбулаторій, автомийок, дитячих садів, шкіл, парковок. Дана технологія залучає споживачів цілу низку переваг, на яких варто зупинитися докладніше.

Чому слід вибрати ЛСТК

Технологія зведення ЛСТК постійно розвивається і вдосконалюється, завдяки чому до вже наявних і зазначеним споживачами достоїнств додаються нові. Серед найбільш часто званим користувачами плюсів легких сталевих конструкцій:

  • геометрична точність форм будівель;
  • легкість, мала вага, що забезпечують відсутність усадки;
  • всесезонність, можливість цілорічного використання;
  • доступна вартість.

Відсутність рівних стін і стель - один з часто зустрічаються недоліків в будинках останніх років споруди. Власникам житла доводиться прикладати чимало зусиль для того, щоб провести оздоблювальні роботи в таких приміщеннях. До того ж, вже через деякий час після здачі будинку він починає сідати і просідати, що викликає появу тріщин і перекіс конструкцій. Знайома ситуація? Зведення каркасних сталевих будівель дозволяє уникнути таких проблем. ЛСТК - це ідеально рівні поверхні у всіх площинах. Вони не потребують додаткового вирівнювання - ви економите бюджет і нерви.
Варто відзначити і легкість конструкції - такі будинки надають мінімальний вплив на фундамент, що не просідають, не деформуються. Ця особливість дозволяє використовувати полегшені фундаменти, що також позитивно позначається на бюджеті.
ЛСТК - будови зі сталі - матеріалу, стійкого до корозії і впливу всього спектра атмосферних явищ. Зводити такі будинки можна в будь-який час року, не боячись проводити роботи в умовах підвищеної вологості або холоду. Використовувати такі будови також можна цілий рік - при використанні утеплювачів сталеві будинку перетворюються в затишні теплі будівлі для комфортного життя або роботи.

Чи є у технології ЛСТК мінуси

Як і у будь-який інший технології будівництва у методу зведення тонкостінних металоконструкцій є недоліки. Але при дотриманні норм і стандартом зведення таких будівель їх легко нівелювати. Так, мала товщина стін, яка могла б бути причиною недостатньої міцності конструкції, усувається шляхом надійного з'єднання елементів. Готовий каркас здатний витримувати високі механічні навантаження без деформації і порушення цілісності.
Багато скептиків стверджують, що термін служби ЛСТК досить малий і повністю відповідає низькій ціні будівель. Чи так це? Судіть самі: будівлі з тонких сталевих елементів служать в середньому 50-120 років. А при належному догляді і регулярному обслуговуванні ці цифри істотно збільшуються.
Про низьку якість продукції також ходить безліч чуток. На жаль, на українському ринку сьогодні зустрічається велика кількість контрафактної продукції, яка і стала причиною появи подібних думок. Вибирайте профілі від професіоналів, які мають досвід виробництва і установки металоконструкцій і відповідну репутацію. Компанія Frame Factory вже багато років функціонує на українському будівельному ринку і створює ЛСТК, заслуговують найвищої оцінки. Для отримання гарантій якості і довговічності конструкцій замовляйте послугу виробництва і монтажу будинків «під ключ» - в цьому випадку всі етапи робіт будуть проведені фахівцями, точно знають, яким має бути будівля зі сталевих профілів.
Вы смотрели Показати всі